• Alleen als je meer scoort dan je tegenstander, win je de wedstrijd.

26 sep 2022 Angelique
  • Zaterdagochtend 9.30 uur, ik vertrek naar het veld. Het voelt nog zo vroeg, het is ook nog wel vroeg, zeker voor een seniorenwedstrijd. Wij spelen vandaag om 10.30 uur onze wedstrijd tegen Celeritas 1.

Vorige week Kleine Sluis 1 en nu Celeritas 1. We beginnen er aan te wennen. Waaraan? Aan het feit dat wij tegenwoordig als vijfde geregeld tegen een eerste mogen spelen.

We zien onze tegenstanders en denken maar één ding, wat zijn ze jong! Maar andersom ook. Het kan niet anders dan dat Celeritas iets gezegd moet hebben als wat zijn ze oud.

Minuut 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 en 15 gaan voorbij. En de stand is 0-0. Niet? Ja echt! Geen enkel punt in de eerste 15 minuten van de wedstrijd. Zijn er geen mogelijkheden? Ja kansen genoeg, maar zonder gewenst resultaat. Gelukkig geldt dit voor beide teams.

In minuut 16 scoort Celeritas het eerste punt en neemt een brutale voorsprong. Deze voorsprong wordt uitgebouwd en zo gaan we met een achterstand de rust in. De precieze ruststand, 0-4, toch? Of was het al 0-5? Wat ik wel weet is dat wij nog geen enkel punt gescoord hebben, pff!

Na de rust gaan we met één duidelijk doel het veld in. Scoren! Maak die kansen nou toch eens af. Is het beeld in de tweede helft heel anders dan in de eerste helft? Mwaah, ik heb wel het idee dat er wat beter gespeeld wordt. Er wordt in elk geval 3 keer gescoord.

Soms wil het gewoon niet, vandaag wilde het scoren gewoon niet. En een wedstrijd win je nou eenmaal als je meer punten scoort dan je tegenstander. Met een ruststand van 0-4 of 0-5 en de wetenschap dat wij in de tweede helft 3 keer gescoord hebben, dan is de conclusie dat wij deze wedstrijd niet hebben gewonnen. Helaas!