• Rapid wil een sportvereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Ongewenst gedrag willen we stoppen. Als ongewenst gedrag voorkomt, willen wij dat als club graag weten en willen we jou daarbij ondersteunen.

   

  Daarom hadden we altijd een vertrouwenspersoon, de laatste jaren was dit Rita de Swart. Nadat zij is gestopt, zijn we blij nu 2 nieuwe namen te kunnen presenteren. Eerder hebben wij jullie in een nieuwsbericht (d.d. 2 april) hierover al ingelicht. Willem en Christi zijn binnen Rapid de vertrouwenspersonen. Maar wie zijn Willem en Christi, zij stellen zich voor:

   

   

   

  Wie zijn de vertrouweWillem Ennik

  Tijdens de JAV kwam ter sprake dat Rapid momenteel geen vertrouwenspersoon heeft. Gezien de vele gevallen van grensoverschrijdend gedrag is het natuurlijk zaak dat ook een korfbalvereniging iemand heeft waarbij leden veilig terecht kunnen met vragen, opmerkingen en meldingen. Ook al lijkt Rapid wat dit betreft een hele gezonde vereniging, er kan altijd zomaar iets spelen. Ik heb dan ook niet lang hoeven na te denken om mij beschikbaar te stellen.

  Mijn naam is Willem Ennik en ik speel in het laagste seniorenteam. Velen van jullie zullen me niet persoonlijk kennen, maar waarschijnlijk wel van gezicht. Ik loop al vele jaren rond bij Rapid, eerst als “ouder van” en later ook met veel plezier als spelend lid. Tegenwoordig ben ik ook nog lid van een Technische Commissie (eerst breedtesport, nu van Rapid 3 en 4). Naast korfbal, wandel en skeeler ik graag. We hebben rond Haarlem veel mooie en afwisselende natuur en daar ben ik vaak te vinden. Overigens hebben we ook binnen de bebouwde kom mooie onverwachte pareltjes, zoals de kweektuin en de algemene begraafplaats (Kleverlaan). In het dagelijks leven werk ik bij een farmaceutisch bedrijf dat medische isotopen maakt voor onderzoek naar kanker.

  Overal waar je samen bent met anderen, moet je je veilig voelen. Mocht je je om wat voor reden ook niet veilig voelen, dan moet je dat kenbaar kunnen maken bij iemand die je kunt vertrouwen en onafhankelijk staat van de teamleiding en het bestuur. In zulke gevallen kan je contact opnemen met een Vertrouwenspersoon. Bij mij vind je een luisterend oor en samen kunnen we kijken hoe nu verder. Een pasklare oplossing is van tevoren niet aan te geven. Wel kan ik als Vertrouwenspersoon helpen met waar en hoe je geholpen kan worden. Uiteraard staat wat jij wilt en kunt voorop. En alles wat we bespreken is volstrekt vertrouwelijk.

  Uiteraard hoop ik dat het nooit nodig is, maar als je wilt praten, ben ik er voor jou. Willem Ennik 0622202778

   

   

  Wie zijn de vertrouwe 1

   

  Christi Rouw

   

  Mij is gevraagd om Vertrouwenspersoon te willen worden. Natuurlijk heb ik daar wel even over na gedacht, maar ik heb  besloten om dat te willen zijn. Daarom zal ik mijzelf voorstellen. Mijn naam is Christi Rouw. Samen met mijn man Gert heb ik een flink aantal jaren langs de lijn mogen genieten van het Rapid-korfbalspel. Logisch, want onze kinderen Debbie en Rens hebben de nodige partijtjes gespeeld. En daar was ik best trots op. Naast de sport was er de gezelligheid van de vereniging. Maar tijden veranderen en dus zijn er weer andere activiteiten voor in de plaats gekomen.

  Zelf heb ik met veel plezier in het onderwijs gewerkt en ook op die manier me met schoolkorfbaltoernooien beziggehouden. En dat terwijl ik zelf jaren heb genoten van volleybal.

  Op je werk, in de sport of ergens anders moet je je veilig voelen. En als dat niet zo is en je het idee hebt, dat je daar niet mee uitkomt, biedt de vereniging Rapid de mogelijkheid om in contact te treden met een Vertrouwenspersoon. Ik wil naar je luisteren, met je praten en altijd in overleg met jou aangeven welke weg je kan opgaan. Een pasklare oplossing heb ik niet, wel kan ik verwijzen naar een mogelijkheid waarbij je geholpen kan worden.

  Tenminste... als je dat zelf wilt. En verder houd ik mijn mond dicht over wat je me verteld hebt.

  Christi Rouw 0624197210.

   

  Zie ook deze pagina: https://www.rapidkorfbal.nl/vertrouwenscontactpersoon-vcp/