• Dunas 1 - Rapid 1

  26 mei 2024 Aron

 • Zaterdag 25 mei stond de eerste returnwedstrijd op de planning tegen Dunas.

  Na een zeer spannende wedstrijd van het tweede team van Rapid, eveneens tegen Dunas, helaas verloren in de laatste minuut met 17-16, mocht ons vlaggenschip laten zien dat ze wel de punten mee naar huis zouden nemen. Carla was er deze wedstrijd niet; zij mocht haar voetjes even van de vloer laten gaan en werd vervangen door Annemarie.

  Tijdens de vorige wedstrijd werden er veel onnodige overtredingen gemaakt door Rapid. Onze hoofdcoach hamerde er daardoor ook op om deze eruit te halen en scherp te beginnen.

  Joy wist goed met deze woorden om te gaan en haar eerste schot achter de korf was ook direct raak, 0-1. Echter, kwam het kwaaltje van Rapid naar boven: veel onnodige overtredingen werden er gemaakt, waardoor Dunas vrij snel drie keer achter elkaar scoorde. De eerste helft stond daardoor ook in het teken van veel stippen en vrije ballen. Daisy en Jeffrey scoorden hieruit, maar Dunas ook, stand 6-4 voor Dunas. De laatste minuten van de eerste helft waren voor Rapid. De combinaties gingen beter lopen en er kon vaker herhaald worden, wat resulteerde in een 6-6 stand bij rust.

  “Op adem komen, blijf geconcentreerd spelen, er is niks aan de hand jongens en meisjes, haal de fouten eruit.” Dit waren een aantal kreten van zowel de coach als de spelers. Dat moet goed komen, zou je denken?

  In de tweede helft duurde het lang voordat er gescoord werd. Joy vond tijdens deze wedstrijd een nieuwe manier van scoren: een doorloopbal onder de korf door gooien en dat die er vervolgens via de bovenkant weer in valt, doelpunt Rapid! Dunas riep eerder dat dit een minpunt moest zijn omdat het via de verkeerde kant ging, maar ach, de scheidsrechter zag het gelukkig niet, dus we gaan door.

  Dunas en Rapid scoorden tijdens de tweede helft nog om en om met een mooi schot van Roy, 8-8. Helaas begon het te donderen aan Rapid's kant en het zonnetje te schijnen voor Dunas. Door vijf doelpunten op rij van Dunas was de spirit van Rapid totaal verdwenen. Zo zonde, want waar vorige week juist de passie en strijdlust tot de laatste seconde er wel was, was die nu verdwenen. Onze hoofdcoach probeerde de vechtspirit terug te krijgen door Wouter erin te brengen voor Jeffrey, maar het kwaad was al geschied.

  Eindstand: een terechte overwinning voor Dunas met 15-10.

  Door deze nederlaag moet Rapid volgende week winnen tegen Luno, om zich zo veilig te stellen in de tweede klasse.

  Ook zal dit de laatste thuiswedstrijd zijn van diverse spelers binnen de selectie: Bas uit het tweede team, die zijn toekomst gaat vervolgen met basketbal; Roy, die teruggaat naar zijn oude clubje DKV om daar verder de kar te trekken; en Aron, die volgend jaar hoger gaat spelen en zijn kansen bij de selectie van AWDTV gaat beproeven.

  Kom daarom allemaal naar de wedstrijd van zowel het tweede als het eerste team kijken om deze toppers luid toe te juichen.

  Rapid 2 speelt om 14:00 tegen HKV/Ons Eibernest.
  Rapid 1 speelt om 15:30 tegen Luno.

  Supporters en wissels, super bedankt weer. En tot volgende week!

  Joy 3x
  Daisy 2x
  Jeffrey 1x
  Marnix 1x
  Roy 1x
  Aron 1x
  Annemarie 1x