• Geweldige 3e wedstrijd in deze res. 1e klasse poule

26 sep 2022 John Branger
  • Afgelopen Zaterdag moest Rapid 2 zijn 3e wedstrijd spelen tegen Avanti 3, een ploeg die we nog niet eerder hadden ontmoet, dus een open boek. Voorafgaand naar deze wedstrijd toe, moesten we het een en ander bijschaven, wat betrekking had op de wedstrijd uit tegen TOP afgelopen week. En dat hadden we zeker gedaan, scherp getraind en met een goed gevoel de week afgesloten.

Gisteren om 13.30 kon Rapid 2 laten zien of ze dit goede gevoel konden doortrekken in de wedstrijd. Het fluitsignaal klonk en Rapid schoot uit de startblokken met scherp, met verzorgd spel, goed overleg en duidelijkheid, stond er binnen no time 6-0 op het scorebord. Sorry voor het publiek wat even later binnen kwam. Avanti was ook totaal het spoor bijster in deze periode, pas na een minuut of 15 wisten ze voor het eerst tegen te scoren ! 6-1. Vanaf dat moment speelde Rapid niet zijn beste fase van de 1e helft en kon Avanti mee scoren, dat resulteerde in een 7-3 voorsprong in de rust. In de rust besproken dat we zeker de scherpte weer moesten op pakken van het begin van de wedstrijd! Bij schakelen en het gaspedaal dieper intrappen.

Met al dit wetende begonnen we aan de 2e helft. Rapid begon direct fel en geconcentreerd, en kwam na wat we in de rust besproken hadden. Met mooie goals en mooie acties liep Avanti achter de feiten aan, en Rapid scoorde er vrolijk op los, zie de tussenstanden van 9-3 / 11-5 / 14-6 en tenslotte 18-8. Dat was dan ook tevens de final uitslag. Een staf die zeker tevreden is met het vertoonde spel. Nu een weekje gas terug nemen en een vrij weekend en volgende week ons gaan voorbereiden op KZ. We zitten in een goede flow en die gaan we zeker vasthouden en de volgende punten binnen slepen.

Publiek bedankt en wissels super bedankt.