• Haarlem E2 - Rapid E2

  7 jun 2024 Nadine
 • Donderdagavond 30 mei. De meiden van de E2 vinden het maar vreemd: een wedstrijd korfballen op een donderdagavond, dan trainen we toch alleen normaal. Deze wedstrijd is verplaatst vanuit de meivakantie naar deze avond omdat de tegenstander en wij eigenlijk ook te weinig spelers hadden, vandaar.


  We hebben afgelopen zaterdag ook tegen deze tegenstander gespeeld en we hebben toen 0-8 verloren. We hebben dus een zware wedstrijd voor de boeg.

  De scheids floot in en al snel komen we op een 2-0 achterstand. Maar het ging een stuk beter dan afgelopen zaterdag en we hadden wel heel veel kansen gehad in het eerste blokje dus blijven rennen en dan gaat het lukken. En yesss daar kwamen onze doelpunten. Tijdens de rust stond het 4-2 voor Haarlem.

  Toen was ik als coach eigenlijk al erg trots, we spelen de bal goed over, gooien diepe ballen richting de korf en we scoren. Het derde blokje was een beetje als het eerste blokje, we spelen goed maar maken onze kansen niet af. 6-2.

  Daarna kwamen de meiden van de E1 en trainers Evi en Daisy aanlopen. Dat hadden onze meiden gezien en dat vonden ze toch wel heel erg leuk en speciaal. En de E1 keek niet alleen maar, we hoorde ze ook: HUP RAPID, HUP RAPID! Onder aanmoediging van de E1 kregen de meiden van de E2 veel energie en schoten we alle ballen opeens raak! En verdiend!! 6-6 met nog twee minuten te spelen.

  Voor deze coach niet goed voor haar hart maar wat hebben de meiden die laatste minuten goed verdedigd en goed aangevallen om nog een puntje te scoren. Het eindsignaal kwam bij 6-6 en dit was voor de meiden en coach alsof we een wedstrijd hebben gewonnen.

  Het eerste gelijkspel voor de gloednieuwe E2. En de strafworpen hebben we gewonnen met 2-3. Tijdens deze wedstrijd heeft iedereen gescoord, wat een teamwork!

  Ik ben enorm tros en op naar a.s. zaterdag, want dan mogen we meteen weer aan de bak!