• Ons team heeft zeker talent, alleen is dit talent misschien al wat over de datum.

Deze uitspraak zet mij aan het denken, is dit de reden waarom wij van het wel erg jonge Sporting Badhoevedorp 3 verliezen. Maar wanneer is iets over datum? Te gebruiken tot’ staat op producten die snel bederven, zoals verse (rauwe) vis en vers (rauw) vlees. Nou dit zijn wij zeker niet!

Maar we hebben ook nog 'ten minste houdbaar tot'. Bij producten met een ‘ten minste houdbaar tot’-datum ligt het anders. Daar betekent de datum een kwaliteitsgarantie. Als het product over de datum is, wil het niet meteen zeggen dat het niet meer veilig is om te eten, wel dat de kwaliteit achteruit kan zijn gegaan. Daar zit wel een kern van waarheid in, maar aan de andere kant wij weten zoveel beter wat we kunnen en vooral ook wat we niet (meer) kunnen. Even voor de duidelijkheid, iets van over de datum geldt niet voor de invallers en misschien ook niet voor het hele vijfde.

Maar goed, is dit eigenlijk belangrijk? Nee, het feit is dat we met zijn allen sporten en het naar het zin hebben. En daarmee is de discussie klaar. Terug naar de wedstrijd, waarom wordt die wedstrijd dan verloren? Het simpele feit is dat we er maar vier scoren en dat in een zaalwedstrijd waar we geen last hebben van de weersomstandigheden. Misschien komt dit weer door het ontbreken van wedstrijdritme na 6 korfbalvrije zaterdagen. Maar dit antwoord is misschien wel wat simpel. De 6 mannen en 2 dames van Sporting Badhoevedorp 3 waren gewoon net even beter. En hebben gewoon terrecht gewonnen.

Diep in de tweede helft werd de wedstrijd even stilgelegd vanwege een wel heel vervelende knieblessure van Lieke (nota bene onze invalster). Lieke, van harte beterschap!