• Niet thuis, maar toch thuis

  23 okt 2023 Angelique
 • De laatste wedstrijd voordat wij de zaal in mogen. Onze thuiswedstrijd hebben wij bij Aurora mogen spelen. Het waarom? Onze velden worden vervangen. Uiteraard zijn wij Aurora hier dankbaar voor.

  De wedstrijd tegen De Corvers 2 staat op het programma. Een wedstrijd waar niets meer op het spel staat, maar kijkend naar de statistieken weet ik wel wie de favoriet is. En dat zijn wij niet. Vol goede moed stap ik op mijn fiets en ben binnen no-time bij onze thuis locatie van vandaag. We worden hartelijk ontvangen, kletsen wat en dan is het tijd om ons om te kleden. Nieuwe rokjes, ze zijn vooral mooi wit! De dames zijn er zichtbaar blij mee.

  De vakken worden gemaakt en dan is daar het fluitsignaal van Yanno. Och, krijg nou wat, zelfs de zon probeert door de wolken door te komen. Eigenlijk is het perfect korfbalweer.
  En toen was het 1-0, 1-1 of was het misschien andersom. Het scoreverloop moet ik jullie als lezer echt schuldig blijven. Langzaam kreeg de tegenstander grip op de wedstrijd, waardoor de score flink uitgebreid werd. En dit niet perse in het voordeel van ons. Laat ik het maar afronden met dat het geen vervelende wedstrijd, maar zoals wel vaker dit seizoen, was de tegenstander gewoon beter. En dan verlies je (vaak) de wedstrijd.

  Na deze laatste wedstrijd kunnen we terugkijken en ja, we hebben het niet makkelijk gehad. Een gewonnen wedstrijd, een gelijkspel en 4 verloren wedstrijden. En daarmee wordt je zesde in de poule, ook wel één na laatste in de poule. Het is wat het is en het is wat we van te voren verwacht hadden.

  Maar, we hebben ons als team vermaakt. Korfballen is zo veel meer dan het winnen van wedstrijden. We kijken uit naar het zaalseizoen, maar er staat nu eerst nog een alternatieve training en een Pizza & Pubquiz op het programma.