• Rapid 1 - Dunas 1

  12 mei 2024 Aron
 • Rapid 1 - Dunas 1
  14-12

  Na twee weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, mocht ons vlaggenschip vandaag aantreden tegen Dunas. Roy zat met zijn gezin heerlijk in het zonnetje in Spanje; hij werd vervangen door Wouter.

  Tijdens de bespreking waren de afspraken duidelijk: scherp beginnen, veel schieten en veel energie geven, zodat we snel konden uitlopen. Niets was minder waar deze wedstrijd.

  Jeffrey had nog de eer om door een slimme omdraaibal te scoren, maar Dunas begon scherper aan de wedstrijd. Rapid maakte veel onnodige overtredingen, waardoor Rapid al snel tegen een 1-4 achterstand aankeek. Via doelpunten van Aron, Marnix, Wouter en Joy ging ons vlaggenschip uiteindelijk rusten met een 5-7 achterstand.

  Na een donderspeech van onze hoofdcoach werden de wijze woorden gezegd: \"Leer van deze fouten en zet een streep onder de eerste helft. We houden de punten in Haarlem!\"

  De dames van Rapid namen het initiatief. En met een mooi afstandsschot van Carla zag je de spirit van Rapid weer terugkomen. Dunas, die de gehele wedstrijd de betere was geweest in scoren, liep wederom snel weer uit door twee doelpunten achter elkaar te scoren, 8-10. Onze coach probeerde iets meer aanvallende kracht in te brengen, dus Torben mocht invallen. Dit resulteerde gelijk in een stip die hij mooi afrondde. De doelpunten werden om en om gemaakt en met nog 8 minuten te spelen stond het 10-12 op het scorebord.

  Deze 8 minuten waren een rollercoaster van emoties. Na een schitterende pass van het verdedigingsvak naar het aanvalsvak scoorde Marnix de 11-12. Nog 6 minuten te gaan en Carla maakte de aansluitingstreffer met een ver afstandsschot, 12-12. Toen het vak van Aron in de aanval kwam, werd al snel duidelijk dat gelijkspel ook goed was. Jeffrey voorin en blijven herhalen. De minuten werden weggesnoept waarin Aron in de laatste minuut de 13-12 scoorde. Gejuich en geschreeuw waren er door de trouwe supporters, waar vlak daarna Jeffrey de nekslag gaf aan Dunas, 14-12, wat tevens de eindstand was.


  Sommigen zullen zeggen dat dit door het oog van de naald is. Ikzelf noem het liever extreem vies winnen, want wat was deze overwinning smerig lekker.

  Aankomende week speelt Rapid geen wedstrijd in verband met het pinksterweekend. Op 25 mei om 15:00 mag Rapid weer tegen Dunas spelen.
  We hopen op een iets soepelere overwinning voor ons vlaggenschip.

  Wissels en trouw publiek, bedankt voor al jullie steun tijdens deze zonnige en zware wedstrijd!


  Jeffrey 3x
  Marnix 2x
  Aron 2x
  Joy 2x
  Carla 2x
  Daisy 1x
  Wouter 1x
  Torben 1x