• Rapid 1 komt tekort

  11 dec 2022 Richard
 • Afgelopen zaterdag kwam Roda op bezoek in Haarlem. Wij waren er van overtuigd dat we de punten hier zouden houden. Echter de werkelijkheid was anders. Waar we de afgelopen 2 weken met strijd, passie en beleving hebben gespeeld, was het dit keer ver te zoeken. De hele wedstrijd was het voor beide ploegen rommelig en bij uitzondering zaten er leuke en of mooie acties bij.


  De wedstrijd begon stroef en pas na 5 minuten opende Joy en direct daarna Manon de score 2-0. Roda bleef niet achter en scoorde ook 2x. Tot 5 min voor rust ging het om en om tot 7-7. Op minder dan 3 minuten voor rust staan we 7-8 achter en hebben we Roda in het zadel geholpen en de overwinning geschonken. Een foutenfestival gaf Roda nog eens 5 doelpunten op rij en zo gingen we rusten met 7-13. Hoe gaan we hier uit komen?


  De eerste 10 minuten na rust scoren wij 2x en Roda 3x (9-16) en dus lopen we niet in. Pepers er in en blijven geloven. Waarom niet? Uiteindelijk kon Roda het ook 3 minuten voor rust. Robin krijgt een paar leuke kansen waardoor de stand iets draagelijker is en komen we op 4 verschil. Nog een keer aanzetten en we komen zelfs op 15-17. Roda kon niet meer en wij... voor ons was de tijd te kort om het nog spannender te maken.

  Jammer, jammer. Een wedstrijd waar we van te voren in geloofden en waar we het eigenlijk in minder dan 3 minuten weg hebben gegeven. Twee ploegen die onder hun niveau hebben gespeeld en waar Roda uiteindelijk met de punten er vandoor gaat.


  Wissels en publiek wederom bedankt.
  Volgende week uit in Amsterdam bij Swift. Laten we met z'n allen het jaar goed afsluiten en de punten mee naar Haarlem nemen.
  Tot volgende week!