• Rapid 1 - Luno 1

  2 jun 2024 Aron

 • Zaterdag was het dan zover: het 70-jarig bestaan van Rapid.

  De afgelopen week werd er al flink uitgepakt met mooie versieringen. Ook konden alle supporters genieten van alle oude wedstrijdshirtjes die Rapid in de loop der jaren heeft gedragen.

  Maar goed, terug naar de wedstrijd. Door het verlies van vorige week tegen een sterk Dunas, was het voor ons vlaggenschip noodzaak om te winnen om zich zo te handhaven.

  Donderdag kregen wij het vervelende nieuws te horen dat Roy ziek was en vrijdag met het verhaal dat hij zelfs nierstenen heeft, waardoor hij niet kon spelen. Beterschap nogmaals, Roy! Gelukkig konden wij Torben over laten vliegen vanuit Parijs om met ons mee te doen.

  De eerste helft, ja wat zal ik ervan zeggen. Als je met nog 9 minuten op de klok nog steeds een stand hebt van 1-2, kun je twee conclusies trekken. De eerste is dat Rapid en Luno zo sterk waren in het verdedigen dat beide ploegen elkaar niet lieten scoren, of de tweede dat het vizier van beide ploegen nog niet op scherp stond. Dat laatste was ook het geval, want na 9 minuten begon de trein van Rapid eindelijk te lopen. Door een slimme omdraaibal scoorde Daisy de 2-2. En door snelle doelpunten van Aron en Jeffrey liep Rapid uit. Het aanvalsvak van Torben begon beter te draaien en zij maakte hun kansen netjes af, waardoor ons vlaggenschip snel uitliep naar een 7-3 ruststand. Doelpunten kwamen van Torben, Carla en Aron.

  In de rust spatte het plezier er vanaf en kon je zien dat iedereen trots was op de laatste 9 minuten. Zo doorpakken en dan leggen wij Luno helemaal lam.

  De tweede helft verliep daardoor ook een stuk soepeler. Door een slim balletje van Daisy op Torben en een mooi schot van Marnix liep Rapid verder uit. De aanvallen waren mooi. De afspraken die gemaakt waren, werden nagekomen. Het werd daardoor een hele leuke tweede helft voor alle trouwe supporters van Rapid. Veel doelpunten werden er gemaakt over verschillende schijven. Hierdoor liep Rapid uit naar een mooie stand van 13-5. Dit gaf de hoofdcoach de kans om een publiekswissel te geven aan Aron en ook Roy, die stopt. Hij werd ondanks zijn blessure op de schouders gedragen en in het zonnetje gezet.

  Door de verrassende winst van Dunas tegen Sporting Trigon werd duidelijk dat Rapid zich gehandhaafd heeft in de tweede klasse. Ook doordat Dunas won, geeft het Rapid de kans om volgende week misschien zelfs kampioen te worden. Ze moeten dan winnen van, je raadt het al, Sporting Trigon. Dit belooft een hele spannende wedstrijd te worden. En als je het mij persoonlijk vraagt, zou dit echt de kers op de taart zijn van dit seizoen.

  Kom daarom allemaal naar de wedstrijd Sporting Trigon - Rapid om ons vlaggenschip aan te moedigen en te steunen voor wat wellicht een nog mooier einde is dan het nu al is.

  Supporters, vrienden en families, allemaal heel erg bedankt voor jullie steun aan ons vlaggenschip. We zien jullie nog een laatste keer in de kampioenswedstrijd tegen Sporting Trigon.

  Aron 3x
  Torben 3x
  Joy 2x
  Daisy 2x
  Jeffrey 1x
  Marnix 1x
  Carla 1x