• Rapid 1 neemt gestolen punten mee

  18 sep 2022 Richard
 • Afgelopen zaterdag mochten we naar Leiden om te spelen tegen KZ Danaïden. Een tegenstander waar we in de voorbereiding ook tegen geoefend hadden en toen verloren. We wisten van te voren dat dit een westrijd was waar het om minimale verschillen zou gaan. Tel daarbij op dat er een flinke wind stond. De doelpunten zouden wel eens duur kunnen worden.


  Ook vandaag kwamen we weer snel op voorsprong, Bram van Elk werd tegen de grond gewerkt en kreeg direct een stip. 0-1.
  KZ Danaïden stond er uiteraard niet voor niets en zorgde voor 1-1 en in de opvolgende minuten werd het 4-2. Manon en Fanny zorgde voor een 5-4 ruststand.
  1 puntje achter, niets aan de hand. Rekening houden met de wind en hopen op iets meer geluk bij onze schoten.

  Ook nu scoorde Bram direct weer 5-5.
  Helaas konden we niet meteen een voorsprong maken en speelde de wind een hoofdrol. KZ Danaïden scoorde 2x en deze 7-5 bleef enige tijd staan. Jeff de tank erin voor Aron en wederom een doelpunt van Bram 7-6. Bram en Jeff vinden elkaar goed, waardoor Jeff een mooi ingestudeerde bal scoort 7-7. Deze deed pijn bij KZ Danaïden en wij roken bloed. Toch komt KZ Danaïden nog op 8-7. Manon scoort de 8-8 van achter de korf.
  KZ Danaïden blijft hun kansen missen en met nog 1 minuut op de klok krijgen wij een vrije bal. Femke, die hier normaal wel raad mee weet, ging staan. Veel wind maar dat deerde niet: de 8-9 stond op her bord. KZ Danaïden speelde de laatste 50 seconden mooi uit en daar was het eind signaal.


  De eerste 2 punten zijn binnen. Verdiend?? Nee waarschijnlijk niet. Smaakte het biertje daarom minder na de wedstrijd. Nee zeker niet. Zuur voor KZ Danaïden, absoluut.
  Wissels en publiek, enorm bedankt en weer tot volgende week!