• Rapid 1 - Sporting Trigon 1

  22 apr 2024 Angelique
 • Rapid 1 - Sporting Trigon 1

  Na een week van hard trainen en wisselingen mocht ons vlaggenschip aantreden tegen Sporting Trigon.

  Nadine was op vakantie waardoor Annemarie haar plek in mocht nemen. Donderdag kregen we het vervelende nieuws dat Jeffrey geblesseerd was, hierdoor mocht Wouter ook zijn optreden in het eerste weer maken.

  Na een mooie opening van het veld en het bedanken van Hans was het toch echt tijd om te beginnen aan de wedstrijd.

  Even voor jullie informatie, Sporting Trigon is de gedoodverfde kampioenskandidaat in deze poule. Voor Rapid een mooie uitdaging om zich tegen dit team te meten. Het begin was van beide ploegen niet om over naar huis te schrijven. Veel plaatsfouten, of schoten die genomen werden zonder vang. Na dik 8 minuten was dan eindelijk het eerste doelpunt van Joy. Hierop scoorde Sporting Trigon twee keer snel, waarna Aron de stand gelijk trok. Beide ploegen gingen rusten met een 3-4 stand voor Trigon.

  "Scherp beginnen, strijd blijven leveren, dan is er nog van alles mogelijk" kwam uit de mond van onze coach.

  Helaas was dit niet wat daadwerkelijk gebeurde. De aanvoerster van de tegenstander dacht daar anders over en scoorde tweemaal snel, waardoor het gat van 3 doelpunten geslagen was. Via doelpunten van Daisy en Aron sloot ons vlaggenschip weer aan. Door slim te wisselen aan de kant van Trigon lukte het hen om via hun aanvoerster 3 maal te scoren. Rapid probeerde hier ook gebruik van te maken en Torben in te zetten aanvallend. Hierdoor kon de sterk spelende Wouter zich volledig concentreren op het verdedigen, want die steun had zijn vak hard nodig. Rapid sloot aan en kwam tot een punt terug met nog 2 minuten te spelen. Helaas kwam de ervaring van de aanvoerster weer naar boven. Sporting Trigon bracht het verschil terug naar twee doelpunten. Eindstand: 10-12.

  Jammer, helaas was niet nodig geweest, maar ook geen schande om tegen dit team te verliezen. Wissels en publiek bedankt voor jullie support. Tot de volgende keer.

  Rapid heeft nu 2 weken geen wedstrijd, maar daarna mag het op 11 mei om 15:30 aantreden tegen Dunas.

  Doelpuntenmakers:
  - Aron: 3x
  - Joy: 2x
  - Daisy: 2x
  - Roy: 1x
  - Marnix: 1x
  - Carla: 1x