• Rapid 1 staat met lege handen

25 sep 2022 Angelique
  • Waar we vorige week in de laatste minuten de punten stiekem hebben meegenomen uit Leiden, konden we afgelopen zaterdag een verdiend punt niet in Haarlem houden.

Afgelopen zaterdag kwam Weidevogels naar Haarlem. Weidevogels nog ongeslagen en favoriet voor het kampioenschap zal toch achteraf zich hebben afgevraagd of dit nou de beste opstelling en tactiek was geweest om Rapid te verslaan.
    Om 15.00 begon de wedstrijd en wederom stonden we binnen de minuut 1-0 voor door Bram (elke week de eerste zelfde zin 😉)
    Al vlot hierna scoorde Jeff, maar helaas zag z'n doelpunt afgekeurd worden. Weidevogels kwam op 1-1.
    Claudia (weer zonder boerka) scoorde van afstand 2-1. Weidevogels deed iets terug en scoorde 3 maal 2-4. Zoals afgesproken kun je ook wedstrijden winnen, of het in ieder geval je tegenstander moeilijk maken. door met z'n allen te knokken en te vechten en dit deed Rapid dan ook. Door doelpunten van Fanny en Torben was de stand weer gelijk. Weidevogels was toch wel enigszins verrast en ging een tandje bijzetten en maakte veel bewuste overtredingen waar de scheidsrechter niet altijd juist op reageerde. Het was Weidevogels dat steeds 1 puntje voor kwam en wij die steeds de gelijkmaker scoorden. Joy en Torben brachten de stand op 6-6. Het laatste woord voor de rust was aan de tegenstander 6-7.

Afgesproken dat er een tandje bij moet en dat we niet in het achterlijke spel (veel overtredingen) mee gaan van onze tegenstander. Nu was het eerste kwartier na rust voor ons. Bram bracht de stand weer gelijk en door 2x Claudia en 1x Femke stonden we ineens 10-7 voor. Zou Weidevogels zich dan in ons verslikken? Helaas, de scheidsrechter had aangegeven voor elk contact te fluiten en dit speelden wij niet goed uit, Weidevogels profiteerde hier beter van. Resultaat 10-13. Roy verkleinde de stand nog naar 11-13 maar ook nu had Weidevogels het laatste woord: 11-14.

Verloren maar wel met een redelijk gevoel van het veld gestapt. We hebben lang meegedaan, sterker nog, als we de laatste 10 minuten iets slimmer hadden gespeeld was er wellicht een punt in Haarlem gebleven.
    Toch kunnen we tevreden terug kijken naar deze wedstrijd en meenemen naar de volgende wedstrijden. Met deze inzet, de neuzen dezelfde kant op, het knokken gaan we zeker punten pakken.
    Wissels en publiek weer bedankt en tot volgende week!