• Rapid E2 - Roda E3

  7 jun 2024 Nadine
 • Twee dagen na onze vorige wedstrijd (donderdagavond) mocht de E alweer een wedstrijd spelen. Dit keer tegen Roda, een tegenstander waar we onze eerste wedstrijd tegen hebben gespeeld. Toen hebben we 9-4 verloren.

  Het was een speciale dag want Rapid viert vandaag haar 70 jarige jubileum en er hingen overal vlaggetjes en oude Rapid shirts. Ook het springkussen mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

  Tijdens de warming up zagen we al dat onze tegenstanders een stuk groter waren dan wij maar dat maakt ons niet uit want wij zijn super snel!


  De wedstrijd begon en eigenlijk blijkt al snel dat we aardig gelijk op gaan. Wij hebben wel wat moeite met de lange armen en moeten dus snel gooien maar als we dat doen zijn we ook helemaal vrij bij onze eigen korf omdat we snel daarheen sprinten. Op een gegeven moment hebben de meiden door dat de tegenstander niet zo goed is in doorloopballen verdedigen. Daar maken wij natuurlijk meteen gebruik van. Hup, aangeef neerzetten en doorloopballen nemen. Daar mogen trainers Evi en Daisy trots op zijn want daar hebben we zoveel doelpunten uit gemaakt.

  De wedstrijd gaat rustig aan door en de meiden blijven maar rennen en scoren. Ook verdedigen gaat super goed en we krijgen vaak de bal omdat de tegenstander verdedigd schiet.

  Na een pittige regenbui tussen het derde en vierde kwartje, nog even knallen en daarna is de wedstrijd ten einde.

  Het is maar liefst 8-4 geworden dus deze meiden hebben voor het eerst als Rapid E2 een wedstrijd gewonnen. Wat een toppers zeg!! De meiden worden iedere week beter en beter.

  Trotse coach, trotse ouders en op naar de laatste wedstrijd van het seizoen op 15 juni.