• Een echte Rapid zaterdag, heel veel thuiswedstrijden met als sluitstuk Rapid 1. In de hal is het druk, gezellig druk. De voorbereiding start rustig. We lopen wat in, in een wel heel donker deel van de hal. Er is geen licht, wordt er bezuinigd? Of is het licht gewoon uit omdat Rapid dit deel van de hal niet gehuurd heeft? Doet er eigenlijk ook niet toe, we maken onze metertjes en zijn klaar voor de wedstrijd!

    De wedstrijd tegen onze stadsgenoot Oosterkwartier 4. Een wedstrijd waar je sommige spelers en speelsters zelfs van naam kent. Dus, ja een bekende tegenstander. We starten voortvarend en staan vrij snel een aantal punten voor. Zou het door het publiek komen? Ik kan niet anders zeggen, het publiek is misschien vandaag wel de negende persoon. Terug naar de wedstrijd. Het is rust (stand: onbekend). In de tweede helft krijgen we het lastig en voor ik er erg in heb staan we met 1 punt achter. Op dat moment wordt er een fantastisch punt gemaakt door één van onze dames. Zichtbaar gemotiveerd gaan wij toch voor de winst en in de allerlaatste minuut door een snelle gecoördineerde aanval krijgen wij een strafworp. Wat een moment! Het publiek is gespannen, nagels worden gebeten, je voelt de spanning ....................................................... en score!

    We winnen de wedstrijd met één punt verschil. En zo zijn we na twee wedstrijden nog steeds ongeslagen! Op naar volgende week....