• Uit de bestuurskamer: Aan de ouders van onze jeugdleden.

    4 sep 2022 Bestuur Rapid
  • Nog een paar dagen en dan start de korfbalcompetitie weer. Laten we hopen dat het een jaar wordt zonder sportieve onderbrekingen en dat we met z’n allen kunnen genieten van een heerlijk korfbalseizoen. Om dat voor elkaar te krijgen moeten we allemaal de handen uit de mouwen steken. De meeste vaste taken zijn al ingevuld maar voor een aantal losse taken hebben we jullie hulp echt nodig.

    Op de jaarlijkse algemene vergadering in juni hebben we gesproken over een oplossing voor de losse taken zoals o.a. het fluiten van wedstrijden en het verzorgen van kantinediensten. We hebben afgesproken dat de wedstrijden worden gefloten door de senioren uit de Rapid teams 1 t/m 5. De kantinediensten worden verdeeld over de senioren en junioren (A1) en de ouders van de Rapid jeugdteams B1 t/m D1. Voor het najaar van 2022 betekent dit dat elk Rapid team verantwoordelijk is voor 4 kantinediensten. In het voorjaar volgen dan nog eens 4 per team. Ruwweg betekent dit voor de ouders één kantinedienst per kind dit hele korfbalseizoen 22/23.

    Op dit moment hebben de senioren al ingeschreven voor bijna alle te fluiten competitiewedstrijden. Van de kantine is inmiddels op 24 van de 38 diensten ingeschreven. We doen nu een dringend beroep op de ouders van de jeugdleden om ons te helpen de resterende 14 diensten in te vullen. Het inschrijven kan heel eenvoudig via de KNKV app. Met de juiste instellingen in de app kunt u zelf inschrijven op naam van uw kind (zie Stappenplan inschrijven kantinedienst).

    Doe het nu meteen, alleen als iedereen meedoet kunnen we onze ouders, spelers en gasten rond de wedstrijden gastvrij ontvangen op onze accommodatie. Wanneer het schema gevuld is kan ook iedereen die verantwoordelijk is voor de kantinediensten rustig genieten van het korfbal zonder zich continue zorgen te maken over de openstaande shifts. Mocht je denken; Dat kan ik toch helemaal niet? Voor ouders en leden die nog nooit een kantinedienst hebben gedaan: Er zijn instructies aanwezig achter de bar en ook ter plaatse kunnen we je helpen. Blijf niet rondlopen met vragen en opmerkingen, neem contact op met een bestuurslid. De coaches van de jeugdteams zullen ook via de teamapps aandacht vragen voor de kantinediensten. Wellicht is dit meteen een goed moment om over andere taken binnen het team te overleggen zoals het regelen van chauffeurs voor uitwedstrijden, het wassen van de kleding, wedstrijdverslagen etc.