• Zou het de voorbereiding zijn?

  13 nov 2023 Angelique
 • Voordat ik start met het daadwerkelijke wedstrijdverslag, eerst nog even terug naar de afgelopen maanden, weken en dagen.

  De afgelopen maanden hebben wij het best wel lastig gehad. Er werden wedstrijden verloren en soms met grote cijfers. Soms is de tegenstander gewoon beter. Dit ging (natuurlijk) niet ten kostte van de zin, enthousiasme en het teamgevoel van het vierde, maar jammer was het wel.

  De afgelopen weken hebben wij ons voorbereid op het zaalseizoen. Deze periode stond de conditie, de techniek en de verbinding centraal. Maar hoe doet een team als een vierde dat? Simpel er is extra getraind op conditie (badminton/korfbal), techniek (korfbal) en de verbinding is ook aan de orde geweest (Rapid PubQuiz).

  De afgelopen dagen hebben wij ons vooral rustig gehouden. Dinsdag natuurlijk nog wel getraind, maar verder vooral niet zoveel. Wij hebben vertrouwen in het zaalseizoen 2023/2024. Kom maar op!

  Is een goede voorbereiding echt het halve werk?

  De wedstrijd tegen Zaandam Zuid 2? Wat zou het worden? Ik loop de zaal in en zie wat bekende gezichten. Warm lopen en daar klinkt het startsignaal. We starten goed, al snel is het 0-1, 0-2 en 0-3. We krijgen veel ruimte, maar zijn ook scherp. We bouwen de score uit en het is rust. Ik moet de ruststand verschuldigd blijven. Wat ik wel weet is dat wij een ruime voorsprong hebben. De tweede helft start en eigenlijk doen we niets anders dan in de eerste helft. Een fijne pot, die wij uiteindelijk ruim winnen! En zo gaan wij na de eerste speelronde zaal aan kop in onze poule.

  Is een goede voorbereiding dan echt het halve werk? Laten we dit niet te snel bevestigen. Het is tenslotte pas de eerste wedstrijd. Maar, deze wedstrijd geeft natuurlijk wel vertrouwen. Op naar volgende week!

  *** Carola dank je wel voor het invallen! Gezellig dat je er was ;-)